Vóór 15 maart 2020 zou iedereen denken, wat bedoel je hiermee? Nu weten we inmiddels dat we in een onwerkelijke film zijn beland die waarheid is en Corona heet.

De meeste singles weten dat ik naast matchmaker/consulent voor 40plusrelatie, ook wandelingen begeleid voor Single Evenementen. Dat doe ik al jaren, trouw iedere zondag, 10 jaar lang. Tijdens deze wandelingen, waar gezelligheid en contact met elkaar op nummer 1 staat, ontstaan soms ook matches. Mensen hebben elkaar al een paar keer ontmoet op de wandelingen en dan kan er zomaar ineens de klik zijn. Hoe mooi is dat? Nog mooier vind ik het dat geslaagde stellen mij dat laten weten. Daar word ik blij van. Soms kiezen singles er ook voor om zich bij mij in te schrijven en dan ga ik, na een persoonlijk intakegesprek, aan de slag om een passende match te vinden. Inmiddels heb ik al heel veel passende matches gevormd.

Maar... sinds 15 maart 2020 is de wereld veranderd. Dat was de zondag toen we na een prachtige stadswandeling in Amersfoort, een hapje aan het eten waren in het gezellige restaurant. Niemand had kunnen bedenken wat er toen gebeurde: het restaurant ging haar deuren sluiten om 18.00 uur, omdat dat moest. Gasten die nog een diner hadden gereserveerd, konden het ophalen en thuis nuttigen. Mijn wereld stond even stil! Als groep hadden we het eten net op en konden we zo weggaan, maar wat was er gebeurd?

Later bleek dat het kabinet die avond verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus had afgekondigd. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland moesten hun deuren sluiten en de horeca moest vanaf 18 uur diezelfde avond nog de deuren sluiten in ieder geval tot 6 april. Als single groep namen we afscheid van elkaar wat ik niet snel zal vergeten. Onwerkelijk, pijnlijk, verdrietig, wanneer zouden we elkaar weer zien?

Inmiddels zijn we 4 weken verder en we houden ons aan 1,5 meter afstand en we geven elkaar geen hand. We noemen dat “social distance”. Dat gaat best ver en betekent ook heel veel voor de single onder ons. Zij missen sociale contacten, zij missen de groep, waar ze inmiddels veel mensen hebben leren kennen. Om toch contact te houden met “mijn” single groep heb ik het idee opgevat om de singles te vragen of ze het wellicht fijn vinden om 1 op 1 met mij te wandelen op de gepaste afstand. Dat blijkt een heel goed idee te zijn, want ik heb al meerdere wandelingen gemaakt met 1 single en ook al went het niet om geen handen te schudden en op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven, ze genieten toch van het samen zijn, van de natuur en van het delen met elkaar.

Daarnaast heb ik een prijsvraag bedacht en plaats ik iedere week een foto van een natuurgebied waar we hebben gewandeld en vraag ik de plaats te raden waar de foto is gemaakt. De winnaar maakt kans op een gratis wandeling, zodra we weer in groepsverband op pad mogen. Ik krijg heel positieve reacties hierop en inmiddels zijn er al 3 winnaars bekend gemaakt. Ook sturen singles mij lieve berichten dat ze zo blij zijn met het contact wat er nu (op afstand) toch nog is. Fijn dat ze dit zo ervaren. Ik denk dat het mijn missie is: mensen wat meegeven en vooral liefde laten voelen. Daarom ben ik dankbaar dat deze onwerkelijke periode toch nog wat moois brengt, ook al is het zeer schrijnend op heel veel vlakken. Maar met vertrouwen dat we hier door heen komen wil ik jou vragen tot die tijd: houd vol!
Wil je ook een keer 1 op 1 wandelen? Mail mij en we plannen een afspraak voor een gezellige zondagmiddag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ik kijk er naar uit!

Liefdevolle groet,

 

Single, maar liever samen...

Serieus op zoek
naar een partner?

Lees verder...